top of page

Moeder & Dochter (in)Spiritcirkel

Moeder & Dochter (in)Spiritcirkel
Moeder & Dochter (in)Spiritcirkel

Waar en wanneer?

15 apr 2023, 19:00 – 21:00

Aarschot, Groenstraat 46, 3200 Aarschot, België

Intentie

‘Ik was 21 toen mijn moeder mij symbolisch teruggaf aan de wereld. Het was op deze reis, waarbij we samen konden ‘zijn’ en terugblikten van waar we kwamen, dat ik voelde wat zij en ik eigenlijk waren. Onze band als een prachtige tocht die diepgang geeft aan mijn leven, waarin ik steeds mag groeien, steeds mag bloeien. Zij is mijn veilige plek om kwetsbaar te zijn, een oneindige bron van inspiratie en wijsheid, een zachte spiegel om mijzelf in te ontdekken, een onvoorwaardelijke kracht die steeds naast mij staat. Woorden schieten tekort voor een band die gewoonweg ‘klopt’." (dochter Axelle)’

‘Op een dag zag ik haar.  Niet langer mijn klein meisje.  Niet langer mijn oudste dochter.  Ik zag de vrouw in haar, ontluikend, zoekend, doorbreken.  Zo mooi, zo puur, aarzelend soms, en dan weer heel aanwezig. Sindsdien kijk ik met ongeloof naar haar kracht.  Ik kan helemaal geïnspireerd raken door haar frisse kijk, haar enthousiasme, haar daadkracht.   Wijs neem ik soms bewust afstand, om haar haar weg vrij te laten ontdekken.  Soms zie ik mij in haar, zo veel herkenning.  Met een warm hart, trots ook, kijk ik naar haar unieke zelf.  Wat een pracht van een vrouw!’  

(mama Nancy)

Wat een mooi proces is dat toch, het ontdekken van de vrouw in je moeder en de vrouw in je dochter!  Hoe we daardoor elkaar kunnen inspireren in het vrouw zijn in deze wereld.  Een wereld die net nu nood heeft aan meer vrouwelijke kracht na een periode van overmatige focus op eerder mannelijke waarden en belangen.  Overal horen we de roep naar meer tijd en ruimte, naar vertraging, verbondenheid, het leven vanuit je hart, natuurlijkheid, authenticiteit, overgave,…, allemaal elementen uit de kern van onze vrouwelijke natuur.

Ook wij wensen actief onze bijdrage te leveren aan dit maatschappelijk zoekproces naar een hernieuwd evenwicht. Waar we ons als vrouw in onze kracht kunnen tonen.  Onze moeder-dochterband  willen we inzetten als inspiratiebron.  Omdat binnen het gezin, de microkosmos van de samenleving, de eerste plaats is waar die vrouwelijke kracht kan verankerd worden, daar begint het mee.

Toen ontstond het idee van een moeder-dochtercirkel.

Om een plek te creëren voor moeders en dochters…

Waar we met warmte, respect en openheid het thema vrouwelijkheid kunnen bespreken.

Waar we samen kunnen kijken naar de vrouwen die ons zijn voorgegaan, wat we daaruit kunnen (l)eren.

Waar we de vrouw in elkaar, in onze moeder, in onze dochter kunnen (h)erkennen in haar uniek zijn en kracht.

Waar we onze moeder-dochterband kunnen verstevigen temidden van een sisterhood.

Waar we elkaar ontmoeten in alle puurheid, om te zijn wie we zijn, met dat wat er is op dat moment.

Waar niets moet, waar we vrij kunnen ervaren, beleven, inspireren en ons gedragen weten.

Onze wens is om thema’s die op dat moment in ons leven spelen, zichtbaar en bespreekbaar te maken.  We laten dit organisch ontstaan, we vertrouwen dat het zich laat tonen.  We sturen daar waar nodig is. We zorgen voor een warme bedding waar we kunnen thuiskomen, aarden, vertragen.  Waar we simpelweg vrouw kunnen zijn.

Wil je erbij zijn?  

Samen met je (groot, plus, schoon, pleeg, adoptie,…)moeder 

of je (klein, plus, schoon, pleeg, adoptie,…)dochter van +17j.?

Wees welkom en schrijf jullie tijdig in. 

Stuur hiervoor een mail naar: nancy@aasem.be

Praktisch:

De cirkel gaat door op zaterdag 15 april van 19u – 21u.  

Adres : Groenstraat 46 te Aarschot  

Mee te brengen : warme kledij voor rond het vuur, ev. iets om op te zitten 

Water en thee wordt voorzien. 

Bijdrage : 25 euro pp ter plaatse te betalen

Deel dit evenement

bottom of page