top of page

Steungroep Zelfzorg

Elkaar inspireren om zelfzorg meer plaats te geven in het leven van alledag.

Steungroep Zelfzorg
Steungroep Zelfzorg

Waar en wanneer?

22 jun 2021, 19:00 – 21:00

Online bijeenkomst

Intentie

We weten het wel.  Dat we meer ruimte moeten maken voor zelfzorg.  Toch blijft het moeilijk, om het in te plannen, om niet meegezogen te worden in het zorgen voor anderen, de job, de moetens.  We neigen onszelf te vergeten en dat wreekt zich naderhand op een of andere manier.  We worden ziek of we verliezen onszelf, weten niet meer wie we zijn, wat we nodig hebben, wat we verlangen in het leven.  

Zelfzorg is een basisvereiste om een rijk en zinvol leven te kunnen ervaren.  Het is niet iets dat we onszelf moeten aanleren, het is iets dat we afgeleerd zijn en dus terug moeten vinden.  Het begint met onszelf op een gelijkwaardige plaats te zetten, onszelf de toestemming te geven goed voor ons lijf, onze geest, ons welzijn te willen zorgen.  Het is niet zozeer het doel nog maar een extra to-do item op ons lijstje te zetten.  Net niet.  Het is opnieuw in contact komen met een basisrecht om jezelf te zijn, om dat wat in onevenwicht is in ons systeem, recht te trekken.  Om gehoor te geven aan dat zelfherstellend vermogen dat van ons vraagt om acties te ondernemen in het belang van onze geestelijke en fysieke gezondheid.

Hoe ? Dat is voor éénieder van ons verschillend.  We kunnen elkaar daarin inspireren, steunen, ideeën doorgeven om zo zelf aan de slag te kunnen, gemotiveerd en stap voor stap.  Tijdens deze bijeenkomst kan je vragen stellen, ervaren hoe anderen hindernissen proberen te nemen op het pad van zelfzorg en praktische tips en tools ontvangen.

Als psychotherapeute zie ik dagelijks mensen worstelen met ruimte maken voor en tijd geven aan zichzelf.  Er is altijd wel een excuus of drempel, een uitstelargument.  Ik heb nog niemand geweten die na een tijd hier gelukkiger van werd.  Als persoon met een chronische aandoening heb ik jarenlang ervaring mogen opdoen in het steeds flexibeler worden om mijn leefsituatie aan te passen aan dat wat voor mezelf op dat moment kon en klopte.  Ik ken het klappen van die zelfzorgzweep en zijn valkuilen.  Maar ik ken ook de rijkdom en wijsheid die het brengt als je jezelf die moeite waard vindt.

Interesse ? Schrijf je dan snel in ;-)

.

  • Inschrijving

    € 20,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page