top of page

Een geldig voorschrift voor zelfzorg!, aub.
Als er 1 ding is dat ik zou willen veranderen aan mijn job? …. Ik zou, net zoals dokters, voorschriften willen uitschrijven. Onmogelijk af te halen bij de apotheker. Hopelijk wel in de toekomst terugbetaald!

Voorschriften dus, die kunnen dienen als ‘bewijsmateriaal’, ‘geldig excuus’ of ‘neus-op-de-feiten-drukker’. Te gebruiken als STOP-argument bij kritische of onderuithalende commentaar van innerlijke of externe saboteurs.Echt waar! Ik schat dat ik bij 90% van mijn cliënten volgend voorschrift reeds zou uitschrijven na het kennismakingsgesprek : 

Me-time, tot mezelf komen : 3x/dag Adem-/meditatie-/aardingstechnieken : 3x/dag Vertoeven in de natuur : 1x/dag min.30’ Elektronische detox : zo veel mogelijk Bewegen ‘binnen’ je grenzen : min. 30’/dag In stilte zijn : 3x 15’/dag • Dit stilaan opbouwen, naar eigen behoefte en ritme, tot de nodige ruimte voor jezelf tot stand gekomen is. Van daaruit kunnen we verder werken.

 


“Onmogelijk met mijn drukke job, mijn gezinsleven, mijn….”, hoor ik nu al vaak. Maar hé, het staat wel op het voorschrift!!! Bij de dokter zeg je toch ook niet:

“gaat niet dokter, die wondspoeling 3x/dag of die pillencombinatie slikken (ondanks de neveneffecten van sufheid, duizeligheid, maaglast, hoofdpijn soms…) of dat voetbadje 3x/dag, sorry, té druk!”?!

Want weet je, 90% van mijn cliënten komen niet omdat ze, in fysische symboliek, licht verkouden zijn of wat stijfheid ervaren! Ze komen omdat het niet langer gaat, de griep hardnekkig blijft terugkomen met hoge koortsopstoten. Of omdat ze al jaren met een ontwrichte enkel verder hinkelden en ze nu ook de andere enkel verstuikt hebben…. Dat is écht niet op te lossen met 1 pilletje 1x/dag!...


“Hier, een geldig op te volgen voorschrift voor zelfzorg!, a.u.b.”

Zalige zin! Ik zou het me graag horen zeggen!

Comentarii


bottom of page